Forum ARCUS - łucznictwo i rzemiosło tradycyjne Strona Główna
Forum ARCUS - łucznictwo i rzemiosło tradycyjne
     SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
UFO
Autor Wiadomość
Lucznik189 

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 09:06   UFO
   Łuk użytkownika: łuk piramidalny

Nie wierze, że nikt z was nigdy się nie zastanawiał czy istnieją, czy są wśród nas, chodzi o istoty poza ziemskie, bardzo interesuje sie tym tematem i chciałbym nauczyć się czegoś nowego, więc prosze wyrażajcie swoje opinie na ten temat, wasze teorie, i przeżycia z tym związane :-)

Minos 
SPONSOR

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 11:27   
   Łuk użytkownika: jesionowe: longbow 15kg & płaski 17kg

Moje zainteresowanie UFO skończyło się na tym, jak nie mogłem wytrzymać ze śmiechu czytając o USO (niezidentyfikowane obiekty wodne/morskie - światła wydobywające się z oceanów itp.) na jakimś bardzo poważnym serwisie paranaukowym :lol:
Czy istnieją wśród nas - nad tym się nawet nie zastanawiam i odrzucam tą opcję jako zbyt pokręconą nawet jak na mnie.
Jak słyszę o nawiedzeniach UFO w snach, to mi się chce śmiać, trochę wystarczy się pouczyć o zjawiskach występujących w czasie zasypiania/snu i funkcjonowaniu mózgu (dość ciekawe rzeczy). Jakiś czas temu słyszałem, że w Rosji państwo oskarżyło jakiegoś polityka o szpiegowanie na rzecz istot pozaziemskich (rozpowiadał o tym, że rozmawia z kosmitami w snach i rozmawiają o tajnych rzeczach czy jakoś tak...), jednak sąd uniewinnił go, ponieważ istoty te nie można nazwać innym narodem, a szpiegostwo odnosi się właśnie do tego pojęcia... :happy:
Ostatnio zmieniony przez Minos Nie 25 Lip, 2010 11:33, w całości zmieniany 4 razy  

Lucznik189 

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 13:23   

O wodnych szczerze mówiąc nie słyszałem, musze przyznać że widziałem kiedyś na niebie coś podejrzanego, nie twierdze że to UFO, ale jestem w 100% pewny że to nie wytwór rąk ludzkich... może jakieś zjawisko jeszcze nie znane ale na pewno nie ingerował w to człowiek...

zeus 
SPONSOR

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 13:42   

Może meteoryt ?
ps.: Na oczach mojego taty jeden meteoryt się spalił w atmoswerze. :->

Minos 
SPONSOR

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 13:43   

A jak to wyglądało? Zresztą, to było UFO, bo go nie zidentyfikowałeś,no chyba że uznać to, co napisałeś w pierwszym poście, czyli => latającego kosmitę, czyli raczej chodzi o obiekt.

"Dwie trzecie powierzchni naszej planety pokrywają wody i byłoby bardzo dziwne, gdyby nie pojawiały się tam dziwne światła i obiekty." Pierwsze zdanie tego artykułu mówi samo za siebie :mrgreen:
http://www.paranormalium....30,artykul.html

Też mogę napisać, że 100% powierzchni pustyni pokrywa piasek i byłoby bardzo dziwne, gdyby nie pojawiły się tam dziwne obiekty i światła...
Zresztą w sumie już to było, nawet skamerowano te światła i było "ŁOŁ, UFO NA PUSTYNI", ale w końcu znaleziono sensowne wytłumaczenie i ufolodzy stracili przypadek...
Ostatnio zmieniony przez Minos Nie 25 Lip, 2010 13:46, w całości zmieniany 1 raz  

Matrixo 

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 15:19   
   Łuk użytkownika: płaski 14kg

Moim zdaniem cywilizacje poza ziemskie chyba istnieją, są na to dowody . Większośc z nich są fałszywe , ale jednak kilka procent jest prawdą. Kiedyś też widziałem coś na niebie, lecz czy był to UFO ... Ogólnie nie wierze w ''UFO-ki '' :mrgreen: . Twierdzenie że są w sród nas i zajmują wysokie stanowiska społeczne jest dla mnie śmieszne ...

matii_02 
SPONSOR

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 15:46   
   Łuk użytkownika: Płaski akacjowy 23kg produkcji GBartka

Ale dlaczego dużo ludzi uważa, że UFO to jakieś dziwne kosmiczne stworzenia? Może gdzieś tam w kosmosie jest cywilizacja bardzo podobna do Nas- ludzi może nawet są identyczni jak My? Przecież wszechświat jest niezbadany.

Minos 
SPONSOR

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 16:12   

@Matrixo - jakie dowodyO_o??

Lucznik189 

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 17:14   

Ja jeszcze nie rozumiem czemu naukowcy szukają ,, drugiej ziemmi" przecież to, że my oddychamy tlenem nie znaczy że one też muszą, może im np. do życia potrzebny jest tlen, a im może metan, my mamy budowe węglową,one mogą mieć krzemową.Matrixo, ja nie znam żadnych niezbitych dowodów, bo napewno nie piktogramy, ani piramidy, które żekomo zbudowali kosmici, jednym z niewielu ,,dowodów" w które jestem w stanie uwierzyć to rysunek postaciw kombinezonie kosmicznym w nasca, choć dla mnie ta postać to bardziej człowiek który mógł się przenieść w czasie z przyszłości

[ Dodano: Nie 25 Lip, 2010 17:16 ]
zeus, to nie był meteoryt, nie raz widziałem meteoryty spalające się w atmosferze, to niczym tego nie przypominało

Matrixo 

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 17:34   

Aby poszukać dowodów wystarczy troche poczytać o Sumerach. Wile rzeżb przedstawia osoby w kombinezonach, maskach tlenowych. Różne obiekty latające . Czytałem o tej kulturze bardzo dużo i moge śmiało powiedzieć że Sumerowie to bardzo rozwinięta cywilizacja. Różne przedmioty wykonane przez nich ( albo i nie :-D ) wzkazują o dużej wiedzy . Odbiegając troche od tematu oglądaliście film ''4 stopień'' ?? Jest bardzo interesujący i podobny zrobiony na faktach. Jeśli ten film zawiera prawdziwe nagrania to możemy zaliczyć UFO-ki do Szatana ... Kolejna sprawa to język jakim posługiwała się postać (UFO-k) na filmie ... Mówili oni w języku sumeryjskim najstarszym ze wszystkich na tej ziemi ...

Ale się rozpisałem :mrgreen:

Nie mówie że ten film jest prawdą ale jeśli tak to możemy się czuć zagrożeni ...
:-)

[ Dodano: Nie 25 Lip, 2010 17:39 ]
A ludzie szukają drugiej ziemi aby się tam osiedlić a nie po to aby szukać kosmitów. Każdy kraj chce być większy, jeśli np. Japonia znalazłaby drugą ziemie była by największą potegą ( moim zdaniem i tak jest)
Ostatnio zmieniony przez Matrixo Nie 25 Lip, 2010 17:40, w całości zmieniany 1 raz  

Lucznik189 

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 17:43   

No sumerowie nota bene mieli plany bomby atomowej... a te postacie w maskach tlenowych(ich bogowie) to jak już niedawno napisałem pewnie ludzie z przyszłości, których zaciekawiła wiedza sumerów, prz okazji podzielili się swoją, dzięki czemu tak bardzo sięrozwinęli, no i koło się zamyka.

wracając do tematu, ciekawym miejscem jest strefa 51, gdzie podobno znajduje sie statek kosmitów z roswell (nie wiem czy poprawnie napisałem :mrgreen: ) i gdzie podobno są prowadzone badania nad istotami poza ziemskimi
Ostatnio zmieniony przez Lucznik189 Nie 25 Lip, 2010 17:46, w całości zmieniany 1 raz  

Matrixo 

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 17:47   

Tylko ludzie musieli by rozwinąć się i fizycznie . Postacie na rzeżbach miały różne wzrosty... Lucznik189, Skad wiesz że to ludzie ?? Byłeś tam ??...

Lucznik189 

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 17:52   

Matrixo, trochę wyobrażni, kto mówi że to musi być dwa tysiące któryś rok, może 3000 któryś rok, zobacz jak świat zmienił się przez 100 lat... a co dopiero za 1000... ale wróćmy do tematu:-)

Matrixo 

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 17:55   

Nie zobacze bo ludzie coraz mniej żyją... Ale może niech ktoś inny się wypowie

Mroczny_Paladyn 

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 19:01   
   Łuk użytkownika: Płaski brzozowy 12kg

W sumie to dlaczego UFO i pozaziemskie cywilizacje miałyby nie istnieć...W sumie nic już mnie zadziwi. Jeszcze niedawno zupełni negowałem podobne stwierdzenia, teraz zacząłem wierzyć w OOBE, duchy i zjawy, świat astralny...Więc dlaczego miałbym nie uwierzyć w UFO? Dowodów na jego istnienie jest naprawdę mnóstwo, inna sprawa że większość jest niestety sfałszowana...

Odpowiedz do tematu