Cytuj:
Kolego trącisz ksenofobią a raczej "ruskofobią
Dobrze, że nie myszką.
Cytuj:
Sportowe = klasyczne, no nie wiem, powinienem napisaą halowe? W sztucznie zaaranżowanych warunkach?
Tak się je określa. Każde strzelanie jest jest sportowe jak liczysz punkty(tak urpaszczając). Każdy rodzaj zawodów jest sztucznie zaangażowany, czy to klasyczne zawody olimpijskie czy też tradycyjne. Halowe to tylko wycinek łucznictwa, takie zawody odbywają się zimą, tradycyjne z resztą też.
Cytuj:
Masz rację w dziedzinie łucznictwa sportowego to jestem ignorantem.
A to, że nie masz pojęcia o czym piszesz, to już potwierdziłeś na początku swojego posta..skoro jesteś w temacie ignorantem, to dlaczego się wypowiadasz, w sumie(nie wiem, ale się wypowiem)?
Cytuj:
Mi bardziej podchodzi Ferguson, ale pewnie napiszesz że cyrkowiec?
Ferguson, abstrahując od jego trickshotów, jest bowhunterem z doświadczeniem, wiec nie napiszę, że cyrkowiec, bo swoje umiejętności zweryfikował pod stresem pozyskując kolejne zwierzęta.
Cytuj:
Uwaga też na filmy do których wklejam linki BO MOGĄ ZROBIĂ KRZYWDĂ
Nie rozumiem co Cię w tym bawi? Lars np. ma specjalnie przygotowany łuk do swojego strzelania, dostosowaną rękojeśą i naciąg. Wystarczy, że ktoś się zabierze za to bez zrozumienia i może się uszkodzią..Bawię się łukiem gdzieś od 12 lat i już sporo kontuzji widziałem.
Cytuj:
Jakoś nie widziałem sportowca czy kyudokę strzelającego i trafiającego w ruchomy cel?
A ja nie widziałem speedshooterów trafiających na 90 metrów w dychę za dychą.
Cytuj:
Albo nakręą sam jeśliś lepsiejszy od RUSKIEGO albo Larsa
W czym?
A i jeszcze apropo np Larsa- naprawdę wierzysz, że ten materiał był nagrywany bez udziału montażysty i wszystko trafiał za pierwszym razem? To są tylko "najlepsze sceny", a nie całośą materiału.
A i, żeby nie było ja im umiejętności szybkiego strzelania nie odbieram, tylko nie rozumiem tego zachwytu..bo jak dla mnie tam nic zachwycającego nie ma. Ot sztuka dla sztuki w dziedzinie będącej sztuką dla sztuki, no taka sytuacja.