Wysłany: Wto 12 Sty, 2010 19:54
Łuk użytkownika: jesionowy płaski 16 kg od Pana Łukasza
nie to samo ;) , tarcza z węża, jest ze sprasowanej słomy, przez co jest twardsza, a snopek nie jest sprasowany, przez co jest bardziej "miękki" i szybciej się rozwala(dużo słomy wypada), jednakże zawsze lepiej strzelać do snopka, niż do drzew i złamać sobie strzałę
_________________ też tak sądze Gość, też tak sądze
[ Dodano: Wto 12 Sty, 2010 20:18 ]
To jest dosyć twarde i wydaje mi się że powinno być twardsze nawet niż ta tarcza (ale moge być w błędzie bo nigdy takiej tarczy nie widziałem na żywo)
Strzelałem kiedyś do takiego snopka, nie było najgorzej ale strzały niejednokrotnie wbijały się po same lotki (może miałem jakiś mało "ubity" egzemplarz, nie wiem)
_________________ "Jeżeli sądzisz że Ci się uda to masz racje, jeżeli sądzisz że Ci się nie uda to też masz racje"
Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 20:35
Łuk użytkownika: Łuk Węgierski 20 kg i łuk płaski 24 kg
W końcu sie z mobilizowałem i zrobiłem porządną tarcze . Cała tarcza to kwadrat 90cm na 90cm ale strzelam do kanapki kartonowej o wymiarach 70 na 70 cm . wszystko zrobione z desek sosnowych .
fotki :
Pozdrawiam .
_________________ Mam 14 lat interesuje się łucznictwem .
Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 18:45
Łuk użytkownika: Łuk Węgierski 20 kg i łuk płaski 24 kg
Zależy jakie jak strzelam z grotami treningowymi to wychodzą bez problemu , troche gorzej jest z kutymi i dobrze zaostrzonymi grotami . Ale i tak dobrze sie je wyjmuje wystraczy pokrecić strzałą i wyciągnąć :)
_________________ Mam 14 lat interesuje się łucznictwem .
łucznik_łukasz - wspaniała tarcza :)) ja obecnie idąc na łuk zostawiam słomiankę w domu :D:D chyba ze idę z kimś postrzelać to ją biorę ale normalnie to na torze łuczniczym chowa sobie kartony :) i strzelam do 6 kartonów na stojaku :)
_________________ Dominik Domin DrObin CzEjEn Artysta Łucznik Gruca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum